måndag 25 april 2011

Påsken hos oss...

Skärtorsdagen var halvdag för P på jobbet så vi bestämde oss för att åka och handla dem nya möblerna till vårt sovrum, en garderob till Ronjas rum, några nya lampor och lite annat krims krams.
Så nu donas det här hemma för fullt och det återstår en del lull lull att få på plats men det är ju det som är det roliga.
Lite nya blommor ska inhandlas, gardiner ska beställas och sen ska ju alla tavlor & speglar upp.
Jag får alltid lite små-ångest av att borra i ny tapetserade/målade väggar, lite onödigt att behöva borra om så därför måste man ju nästan bo in sig innan iaf jag vågar ta fram borren så ganska tomt kommer det ju att vara på väggarna en tid framöver.
Det var så roligt när vi kom hem i onsdags när dem var klara med renoveringen sprang Ronja raka vägen till sitt nya rum (vi har bytat våra sovrum) och va helt överlycklig hon gick med armarna uttbredda längs med väggen precis som om hon tänkte "my precious" (gollom).


Jag och Ronja har ju hållt oss hos mormor om dagarna för att komma bort från renoveringen här hemma i nästan två veckor eftersom det drog ut på tiden.
Himla mysigt har vi haft det och bortskämda har vi blivit.
Mormor bor nära några lekplatser och dammar med ankor, skog och natur
så där har vi hållt till om dagarna.
Dessutom kom en gammal favorit fram och har lekts flitigt med under dessa veckor.
Ett legohus som jag minns att jag älskade att leka med själv som liten.
Så kul när just sådana favoriter går i arv.


 


















Vi har även hunnit med ännu ett kalas i ordningen,förra söndagen firade vi min lillasyster
och Ronja lärde sig ett nytt ord "katten".
Moster & Doffe har ju 2 stycken katter och Ronja tyckte ju dem var så spännande och ville bara vara med dem hela tiden men detta var tyvärr inte ömsesidigt så efter att försökt lura i henne att "katten nannar" för att hon skulle lämna dem ifred fastnade "katten" och nu när det går en reklam på tvn med katter står hon där framme och så hör man "katten".
Dagen efter kom moster & Doffe hem till mormor när vi var där för att lämna en liten present till mig :).
Denna lilla burk som jag sagt jag tyckte va såååå söt hade dem med sig.





Långfredagen hade vi värmebölja det var helt underbart väder och folk gick rundor i linne och shorts.
Vi fortsatte montering och röj här hemma innan P åkte och kollade på HIF.
Han tog då också med sig Diva till sin mamma eftersom hon inte riktigt klarar av våra trappor här hemma längre så fick hon flytta hem dit.
Ush jättejobbigt blev så ledsen både för Ronjas och Divas skull eftersom dem inte förstår varför detta var nödvändigt.
Tog mig i kragen och satte Ronja i vagnen och gick en långrunda men det kändes märkligt att inte ha någon anledning att gå rundor ingen som behövde gå kisserunda liksom utan bara traska "utan varken mening eller mål" som Lisa Nilsson sjunger.Tomt.

Påskafton började vi med att öppna lite påskpresenter till det nya rummet för skruttan, sen blev det en heldag tillsammans med svärfar med familj, men först åkte vi hemmifrån vid 9 för ett obligatoriskt besök hos Bisabuela (och Abuela), sen mötte vi upp
svärfar med familj för en tur till Danmark i sommarvärmen.
Efter några timmars strosande i butiker över sundet tog vi båten tillbaka hur
mysigt som helst att sitta i värmen uppe på soldäck och päsa.
Ronja som höll ut i tre timmar av trötthet innan hon somnade i vagnen och vaknade lagom till båten nästan var hemma i hamn igen, så det blev en promenix hem till Abuela för
 att äta mellis och hämta bilen.
Jag passade på att ta en snabb shopping runda också, fyllde på påsk pyntet och köpte en vår-mössa till skruttan kändes ju hur fånigt som helst med tanke på att vi hade 25 grader i skuggan men trist nog varar väl inte denna värme för evigt så en mössa var nödvändig.
Sen åkte vi hem till faster, Daniel och kusinerna (dit svärfar m. fam oxå kom) för lite påskmat, korv-grillning, äggjakt och bus i trädgården.



Påskdagen fortsatte vi att greja här hemma vi satte upp hatthylla och den nya speglen i hallen helnöjd blev jag :).
Efter Ronjas middagslur bjöds det på middag hos Abuela och kusinerna busade av sig för fullt och snaskade på ytterligare påskägg vet inte vilket det var i ordningen denna helgen;P.

Sista Påskdagen för i år tog vi en lugn familjedag efter frukost packade P picknick-korgen så gick vi ner till lekplatsen och röjde loss i sommarvärmen.
Innan lunch blev det en snabb storhandling och efter middagsluren tog vi tag om picknick-korgen igen och gick till lekplatsen där Ronja stötte på granntösen.
Dem är jämngamla och det var så roligt att studera dem, dem stod verkligen blickstilla båda två och tittade på när några äldre barn spelade fotboll sen stod dem blickstilla och bara studerade varandra sen ville Ronja att dem skulle hålla handen och att flickan skulle följa med henne och leka.

Nu ska deklarationen in sen blir det kudden

poss poss



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar