onsdag 4 maj 2011

Inskolning Del 1



Vi började inskolning på dagis i måndags.

Första dagen var alla barnen ute (utom en pojke) vi fick en massa info och skriva på papper medans Ronja fick leka fritt.
Hon hittade en dockvagn och 3 dockor som hon släpade rundor på och blev helt förstörd när hon behövde lämna dem för vi skulle gå hem. 


Igår var dag 2 och Ronja började dagis debuten med att starta kramkalas.
Vi kom lagom till att alla barnen satt sig i ring för samling och fruktstund och sötnosen reser sig och går fram till en äldre pojke som satt bredvid och börjar kramas när han inte var så sugen på att kramas gick hon till nästa granne också en äldre pojke och kramade honom.
Efter fruktstunden klädde alla på sig för att gå ut och leka och i "hallen" kom flera utav dem andra barnen fram för att klappa Ronja på kinden, kramas och pussa på henne.Så gulligt.Välkomnande;P.
Utan att blinka går lill-skruttan fram till en av dem äldre flickorna och håller henne i handen.
Väl ute brydde Ronja sig inte alls om oss hon sprang rundor med
dem andra barnen vilket kändes jätteskönt.
En utav fröknarna sa att R verkade väldigt nöjd och kavat.
När det var dax för oss att gå vände R sig om och vinkade och gjorde slängpussen till dem andra.


Dag 3 Vi klädde av Ronja ytterkläderna & innan vi hade hängt av
 oss hade hon sprungit in till dem andra.
Det blev fruktstund och lite klapplekar efter det blev barnen uppdelade i smågrupper och två flickor gick fram och tog R i händerna för att visa henne var dem skulle gå och lämnade oss i rummet.
Såg sen att R hittat samma dockvagn och dockor som dag 1 och en fröken sa
till oss att gå in i rummet bredvid och "vara tråkiga" .
Vi kunde sitta och titta på henne genom en ruta i rummet och hon släpade rundor på vagnen innan hon satt en sväng i frökens knä och läste bok.
Sen hittade hon in till oss och tittade på oss precis som " jaha sitter ni här" och efter en stunds joxande inne hos oss med vagnen som fastnade i allt ;P visade P var hon skulle gå ut till dem andra.
Hon fick sitta och måla med en fröken som sen frågade oss om hon målade mycket hemma ("nej") för hon visste precis hur hon skulle göra.
Sen var det dax för oss att gå så vi sa till R att gå och säga hej då så hon springer in till dem
andra och vinkar hejdå till alla. Sötunge!
Det går verkligen över förväntan och jag som trodde att R skulle vara mer tillbakadragen och hålla sig mer till oss vad skönt att jag hade fel:).
Hoppas bara att vi kan gå dit i morgon igen R vaknade nämligen redan dag 2 med förkylning.
Vi var lite osäkra om vi skulle gå idag men R var så pass pigg när vi skulle gå så det kändes jobbigt om vi skulle behöva bryta inskolningen så nu håller vi tummarna att vi kan genomföra
hela inskolningen utan avbrott. 

poss poss




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar